Zwembadrenovatie laten uitvoeren

Zwembadrenovatie laten uitvoeren

Ook een zwembad vraagt aandacht

Als je zwembad meer dan 10-15 jaar oud is, of er een beetje “gedateerd” uitziet, ben je misschien geïnteresseerd in een renovatie. Dit kan een eenvoudige update zijn, of het kan heel wat meer zijn. De zwembadindustrie stond de laatste jaren niet stil en kwam uit met verrassende technologieën zoals het vernieuwen van binnenoppervlakken, terrasdelen, speciale verlichting en waterpartijen, zelfs de vorm kun je moderniseren. Het beter om dit werk uit handen te geven. Verkopers van zwembaden zijn zeker aanspreekbaar voor het plaatsen van:

  • Energiezuinige warmtepompen en zonneboilers
  • Chloorvrije systemen
  • Minerale systemen (om het water te stabiliseren)
  • Ingebouwde automatische DFW zwembadafdekkingen

Wil je het uiterlijk van je zwembad moderniseren? Er zijn veel nieuwe opties, waaronder:

  • Mozaïeken en alle tegelafwerkingen
  • Natuursteen of aangepaste acrylvloeren
  • Glasvezel & LED-verlichting
  • Een ingebouwde spa
  • Watervallen, fonteinen, regenwanden…

Noodzakelijke opfris werken

1.Waterverlies
Waterverlies kan optreden op basis van een aantal problemen. Ten eerste kunnen scheuren zichtbaar worden in het pleisteroppervlak. Ook kan er water door veel van de punten rond een zwembad lekken. Als jouw zwembad water verliest, gebruikt de hersteller een aanbevolen product en de procedure voor bereiding van het her pleisteren.

2.Een ruw zwembadoppervlak
Naarmate pleister ouder wordt of vanwege onjuiste chemische verbindingen, wordt het oppervlak ruw door te etsen of begint het te schalen. De zwembadrenovatie is ontworpen om jarenlang leven te geven aan het pleisterwerk. Het zorgt voor een comfortabele zwemervaring.

Tegelstijlen voor je vernieuwde zwembad

Zwembadtegels kunnen het uiterlijk van je zwembad transformeren tot een uniek, aangepast uiterlijk geven. Sommige mensen geven de voorkeur aan blauwe tegels om de wand van hun zwembad te omlijnen. Anderen kiezen voor de milieuvriendelijke aardetinten die uniek rond hun zwembad zijn geplaatst.

Er is een breed scala aan tegelstijlen en bijhorende prijzen. Veel hiervan hangt af van de fabrikant en het gekozen materiaal (glas, keramiek, porselein, enz.).

Persoonlijk plan

Laat voor zwembad renovatie steeds een specialist ter plaatse komen kijken. Zij hebben de beste know how en kunnen daarna een offerte en stappenplan opbouwen. Wacht niet tot net voor de zomer, want deze fabrikanten/plaatsers zijn in het voorseizoen vaak over bevraagd.
Wist je dat wanneer een zwembad minder wordt gebruikt, steeds meer menen kiezen voor de ombouw naar een zwemvijver? Er is veel minder onderhoud en chemicaliën nodig, het energieverbruik ligt lager, en het water reinigt zichzelf biologisch. Ee oase van rust, met toch de mogelijkheid om een frisse duik te nemen!

Back To Top