Stedentrip naar Stuttgart

Stedentrip naar Stuttgart

Ben je opzoek naar een Duitse stedentrip bestemming, denk dan eens aan Stuttgart. Stuttgart wordt ook wel de koninklijke stad van Duitsland genoemd omdat het over het algemeen een hoge status heeft. Het is een rijke stad wat bekend staat om haar auto’s, wijn en cultuur. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en bezienswaardigheden in Stuttgart? Lees dan gauw verder.

Musea

Stuttgart heeft vele bekende musea zoals het Porsche- en het Mercedes-Benz museum. Deze bekende automerken musea zijn een ideale trip voor het hele gezin. Want verspreid over 9 verdiepingen, worden 16 voertuigen en meer dan 1600 museumstukken tentoongesteld. Natuurlijk krijg je ook een stukje geschiedenis mee. Daarnaast is er ook een kunstmuseum en een regionaal museum over de stad ‘Stuttgart’

Stadsbibliotheek

Een prachtige bibliotheek die in het licht baadt en uiterste rust straalt. Het ligt gelegen in het centrum van Stuttgart tegenover een groot winkelcentrum genaamd Milaneo. De architecten van deze bibliotheek hebben het een moderne design gegeven. Erg strak waarbij blauwe led lampen zijn verwerkt. Op de bovenste verdieping kun je genieten van een hapje of drankje. Vanuit het dakterras kun je de stad bekijken. Zeker de moeite waard! Het is overigens ook helemaal gratis.

Kerken en kathedralen

Ieder jaar komen er ongeveer tienduizenden toeristen naar Stuttgart om de kerken en kathedralen te bewonderen.  Deze kerken bevinden zich op prachtige pleinen die je een echte middeleeuwse gevoel geven. Naast de oude kerken, zijn er ook genoeg moderne kerken die zeker een kijkje waard zijn. 

Ludwigsburg

Een paar kilometer verderop ligt het plaatsje ‘Ludwigsburg’. Een bijzonder sprookjesachtige stad waar voor ieder wat te beleven valt. Vooral voor gezinnen met jongere kinderen is dit zeker de moeite waard om te bezoeken. Je hebt er namelijk kastelen en pleinen waar sprookjesachtige figuren in terug komen. Je kan het een beetje vergelijken met de Efteling zonder de attracties. Daarnaast zijn er overdekte shopping malls, maar ook genoeg terrasjes waar je gezelligheid een drankje kunt doen.

Winkelen in Stuttgart

Voor mensen die van winkelen houden, is Stuttgart een ideale plek. Naast de overdekte shopping malls zijn er ook genoeg andere winkels waar je gegarandeerd slaagt. Daarnaast heeft Stuttgart ook een gedeelte in de stad waar alleen maar designerkleren worden verkocht. Tenslotte heeft Stuttgart veel boetiekjes waar je wat kunt kopen.

Ga jij je tickets al boeken?

Back To Top