Met de auto reizen door Zuid-Frankrijk

Met de auto reizen door Zuid-Frankrijk

Misschien heb je door de huidige omstandigheden wel je vakantie in het buitenland in het water zien vallen. Of je was niet van plan om te gaan maar het begint toch wel te kriebelen. Hoe dan ook, voor een zonvakantie hoef je niet ver te reizen. Wat dacht je van Zuid-Frankrijk? 

Reisadvies 

Bij het kiezen van een vakantieland in deze tijd is het altijd belangrijk dat je de reisadviezen in de gaten houdt. Frankrijk heeft bijvoorbeeld een geel reisadvies op dit moment, dat betekend dus dat je op vakantie mag naar Frankrijk als je rekening houdt met de corona maatregelen. Wat deze regels precies zijn vind je hier: maatregelen Frankrijk.  

Bekende routes

Als je vanuit Nederland vertrekt richting de franse mediterrane kust dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Als eerste, ga je met je eigen auto of met een huurauto? Met een eigen auto is altijd makkelijker (en goedkoper), maar niet iedereen heeft deze optie natuurlijk. Daarna kun je kiezen hoe lang je weg wil blijven. Hoe langer je wegblijft hoe vaker je op verschillende plekken kunt overnachten, of langer op een plek blijven. Maar een roadtrip naar Zuid-Frankrijk is makkelijk in 5 dagen te doen! 

Richting Zuid-Frankrijk reizen kan via twee verschillende routes, de één gaat langs de drukke wegen van Parijs en de ander gaat via Luxemburg en Metz. Na deze routes kom je op één weg richting Zuid-Frankrijk uit: de Route du Soleil. Meteen doorrijden naar Zuid-Frankrijk doe je waarschijnlijk niet. Kies er daarom voor om rond de stad Dijon een slaapplek te boeken. Dit is een ideale stad om een dag te bezoeken. 

Leuke steden 

Aangekomen in Zuid-Frankrijk zijn de steden Montpellier – Marseille – Saint Tropez – Fréjus – Cannes – Nice – Monaco heel leuk om aan te doen. Iedere stad heeft zijn eigen bezienswaardigheden en verhaal. Je kunt hier suppen of bootje varen tussen een klif, maar ook jetskiën of lekker aan het strand liggen. Maak het zo gek als je zelf wil!

Back To Top