Last van heimwee? 7 tips om hier een einde aan te maken!

Vakantiestress-Reizenaanbieder

Last van heimwee? 7 tips om hier een einde aan te maken!

Alles is in orde, al die vakantieplannen. Maar wat moet je doen als je liever thuis bent? Veel Veel Nederlanders hebben wel eens heimwee. Maar hoe breng je je vakantie door? Zeven tips!

1. Praat erover

Vertel iemand dat je heimwee hebt. Dat is niet stom. Ben je echt bang om het iemand te vertellen? Schrijf het dan in een dagboek of brief.

2. Doe iets

Denk niet aan hoe het thuis is, maar ga iets leuks doen! Hoe eerder je de nieuwe omgeving leert kennen, hoe meer je zich daar thuis zult gaan voelen.

3. Neem spullen van huis mee die je aan thuis herinneren

Knuffels, foto’s, eigen kussens of iets waar jij het thuisgevoel van krijgt.

4. Bedenk wat je kan gaan doen

Als je niet zeker weet wat u moet doen, krijg je nog meer heimwee. Denk daarom mee met je ouders. Doe suggesties voor interessante uitjes of spelletjes.

5. Probeer erachter te komen waar je nostalgie vandaan komt

Als je weet waarom je heimwee hebt, kun je er misschien iets aan doen. Wat mis je? Kun je ervoor zorgen dat je het op vakantie hebt? Mis je je konijn? Misschien is er een kinderboerderij in de buurt!

6. Probeer tijdens de vakantie wat gewoontes van thuis aan te brengen

Eet bijvoorbeeld op een vast tijdstip ontbijt en probeer dan te eten wat je gewend bent. Of maak elke dag een wandeling in de buurt, want in de middag loop je altijd met je hond.

7. Realiseer je: heimwee verdwijnt vaak na een paar dagen

Dus wacht even, breng het eerste vliegtuig niet terug, maar blijf positief en wacht!

Back To Top