Best bewaarde geheimen van Europa

De-Best-Bewaarde-Geheimen-Van-Europa

Best bewaarde geheimen van Europa

Wij hadden niet verwacht dat de zomer er zo uit ging zien en jij waarschijnlijk ook niet. Misschien zou jij wel lekker aan het strand op Bali liggen of was je van plan de wereldreis van je leven te gaan maken. Helaas moeten deze prachtige bestemmingen even op je wachten. Gelukkig is het wel mogelijk om nog weg te gaan binnen Europa. het is misschien niet te vergelijken met de prachtige bestemmingen die bij jou op de planning stonden, maar het is altijd nog beter dan niks. Je zult je bovendien nog verbazen over wat voor moois Europa te bieden heeft. Hieronder lees je wat de best bewaarde geheimen van Europa zijn. Waar wacht je nog op, pak je koffers maar!

De Dolomieten in Italië

Deze enorme bergketen in het noordoosten van Italië is zo mooi dat de uitzichten soms niet eens echt lijken te zijn. Als je bijvoorbeeld gaat hiken in de Dolomieten, bij voorkeur in het Parco naturale Puez Odle in Zuid Tirol, zal je op weg naar de top van de Seceda-berg uitkijkpunten tegen komen die je hersenen zullen overtuigen dat je naar een schilderij staat de staren. Ook de groene vlaktes vol koeien en geiten geven een unieke ervaring die je nergens anders tegen zal komen.

De Plitvice meren in Kroatische

De Kroatische Plitvice meren en watervallen vind je in een van de oudste nationale parken van Zuidoost-Europa. Namelijk Nationaal Park Plitvice. Maar de geologische en culturele geschiedenis van de zestien smaragdgroene meren en maar liefst negentig watervallen gaat natuurlijk nog veel verder terug in de geschiedenis. Zo inspireerde dit spectaculaire landschap legendes als het verhaal over de Zwarte Koningin, de schat van Gavanovo en de wijze monnik in de Šupljara grot. Als je de prachtige uitzichten met eigen ogen ziet zul je al snel begrijpen waarom. 

Sintra in Portugal

Lissabon zelf is een populaire Europese bestemming voor een stedentrip, maar de nabijgelegen Sintra regio doet daar nog een behoorlijke schep bovenop. In Sintra vind je pittoreske dorpjes, heerlijke zandstranden, gigantische botanische tuinen en prachtige paleizen. Vergeet dan ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het Pena Paleis, het Paleis van Monserrate, het Quinta da Regaleira en het Nationale Paleis van Quelez. 

Nationaal Park El Teide op Tenerife

Binnen de grenzen van Spanje ligt een vulkanisch gebied dat door wetenschappers zelfs vergeleken wordt met Mars. We hebben het hier over Parque Nacional del Teide. De combinatie van versteende lava stromen, enorme rotsen en oranje zandvlaktes zie je nergens anders op aarde. Om die wonderlijke landschappen te zien zal je toch echt een tripje naar het eiland Tenerife moeten boeken. Dat alles is trouwens het resultaat van de Pico del Teide. Dit is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. Met een begeleider mag je deze krater zelfs bezoeken.

Back To Top