Vervoer op Bali: hoe, wat en waar?

Reizenaabieder-Bali-Vervoer

Vervoer op Bali: hoe, wat en waar?

Bali is een niet al te groot eiland, maar vanwege de matige wegen en het drukke verkeer kan reizen naar een andere bestemming veel tijd kosten. Het openbaar vervoer is ook niet al te best. Er rijden wel wat bussen, maar het zijn vooral de locals die hier gebruik van maken. Gelukkig zijn er andere vervoersmiddelen die wel prima geschikt zijn.

Taxi

De een van de makkelijkste manieren van vervoer op Bali is de taxi. Ze rijden overal rond en brengen je overal op het eiland naartoe. Zeker in de toeristische bestemmingen zie je overal mannen die taxidiensten aanbieden. Deze gaan niet met de meter en zijn duurder dan de meter taxi’s. De Bluebird taxi’s zijn lichtblauw van kleur en rijden wel met meter aan. Dit is de beste taxi optie op het eiland. Naast auto taxi’s kan je ook achterop een scooter een lift krijgen. Prima te doen voor korte afstanden. Uber en GrabTaxi zijn beide ook zeer actief op Bali. Via deze bedrijven kan je via een app of op je telefoon een taxi bestellen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan de officiële taxi’s op Bali. Er is echter wel veel weerstand tegen de aanwezigheid van deze bedrijven. Overal op Bali zie je posters tegen Uber en GrabTaxi en pro de lokale taxi’s. Ook horen we vaker verhalen over chauffeurs van Uber of GrabTaxi die in elkaar worden geslagen door de officiële chauffeurs.

Scooter

De beste keuze voor vervoer op Bali is volgens vele de scooter. Vanwege het ontzettend drukke verkeer kan een kleine afstand makkelijk een uur duren. Met de scooter rij je makkelijker door het verkeer heen en ben je dus sneller op bestemming. Het geeft je bovendien ook veel vrijheid en het is een stuk goedkoper. Voor 24 uur betaal je gemiddeld zo’n 3 euro. Daar komt alleen nog benzine bij, maar voor 1,50 euro heb je meestal wel een volle tank. De politie op Bali wil rijden op de scooter wel eens minder prettig maken. Ze voeren regelmatig controles uit. Als je aangehouden wordt en geen rijbewijs + internationaal rijbewijs hebt moet je een boete betalen. De boete hiervoor is ongeveer 30 euro. Al zou de politie in eerste instantie het dubbele vragen. Aarzel dus niet om af te dingen. Het beste in om een aparte portemonnee bij je te hebben met daarin omgerekend maximaal 40 euro. Vervolgens moet je gewoon vol blijven houden dat je niet meer bij je hebt dat dit.

Bussen

Voor langere afstanden op Bali kun je ook de bus nemen. Denk hierbij aan vervoer tussen de verschillende toeristische bestemmingen als Sanur, Kuta, Lovina en Ubud. Perama en Kura-Kura zijn de twee grootste aanbieders. Een echte aanrader zijn deze bussen echter niet. De bussen zijn opzich prima, maar ze rijden onregelmatig, zijn lang niet altijd op tijd en je staat meer in de file dan dat je daadwerkelijk rijdt. Bovendien zijn lang niet alle bestemmingen makkelijk bereikbaar.

Back To Top