Tips om reisziekte te voorkomen

Tips om reisziekte te voorkomen

Ken je dat gevoel dat je je onwel begint te voelen? Je krijgt het warm maar tegelijk ook koud. Het liefst ren je naar buiten om even te genieten van de frisse lucht, maar je voelt je gevangen in je eigen lichaam. Ziek zijn op reis is erg vervelend en helaas hebben veel mensen hier last van. Waarom worden mensen nou ziek tijdens het reizen en hoe kun je dit voorkomen?

Wat is reisziekte?

Reisziekte, een term van verschillende ziektes tijdens het reizen. Denk bijvoorbeeld aan wagenziek, zeeziek of luchtziek. Deze ‘ziekte’  heeft allemaal te maken met je evenwichtsorganen. Doordat je hersenen niet de veranderende omgeving kunnen verwerken, word je misselijk. De bewegingen die je lichaam maken, komen niet overeen met wat je ogen zien. Je hersenen kunnen dit niet verwerken en snappen niet wat er aan de hand is. Dit resulteert in misselijkheid en vele andere symptomen.

Wat zijn de symptomen?

Wanneer je je ziek en beroerd begint te voelen tijdens het reizen, heb je te maken met reisziekte. Je begint misselijk te worden en in het ergste geval zelfs te braken of over te geven. Daarbij word je bleek en ga je erg zweten of juist trillen. Je hebt geen trek meer en zelfs water is teveel voor je maag. Tenslotte heb je barstende hoofdpijn en voel je je continu duizelig. Dus heb je een van die symptomen, lees dan vooral verder naar de tips tegen reisziekte!

Tips tegen reisziekte

  • Zorg er altijd voor dat je voor het reizen een lichte maaltijd neemt. Wanneer je veel of een zware maaltijd eet, zul je gauw misselijk worden. Dit geldt ook wanneer je juist weinig eet.
  • Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Frisdranken, koffie en andere dranken verergeren de symptomen.
  • Zorg dat je altijd aan de kant van een raam zit. Wanneer jij naar buiten kunt kijken en kunt ziet wat er om je heen gebeurt, zullen je hersenen dit beter kunnen verwerken. Zo hebben je evenwichtsorganen geen disbalans en zul je minder snel reis ziek worden.
  • Ga niet lezen en vooral niet naar een beeldscherm kijken. Hier word je beroerd van. Probeer vooral te slapen of naar buiten te kijken.
  • Daarnaast zijn er ook verschillende medicijnen die reisziekte verminderen. Ook zijn er polsbandjes die een bepaalde (lichte) druk geven aan de binnenkant van je polsen. Dit zou ook goed helpen tegen misselijkheid.
  • Tenslotte zouden watjes in je oren ook wonderen moeten doen. 
Back To Top