Trucjes om goedkoop vliegtickets te scoren

Goedkoop-Vliegticket-Reizenaanbieder

Trucjes om goedkoop vliegtickets te scoren

Een vliegticket boeken doe je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Wanneer je hebt besloten om een reis te gaan maken is de eerste stap een bestemming uit te kiezen en stap twee om een vliegticket te boeken. Je struint waarschijnlijk het hele internet af naar het goedkoopste vliegticket omdat je geen geld wilt verspillen. Hieronder geven wij dan ook onze beste tips weg zodat je nog geld overhoud waar je leuke activiteiten of mooie accommodaties van kan boeken.

Zoeken en boeken

Er zijn veel handige zoekmachines die de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen voor jou vergelijken. Zo kan je gebruikmaken van Skyscanner. Je kunt hierop een precieze datum kiezen maar ook de hele maand selecteren. Hierdoor krijg je een overzichtelijke grafiek te zien waarop je precies kunt aflezen wanneer de goedkoopste dag is om naar jouw bestemming te vliegen. Let wel altijd goed op de tijd van de tussenstop. Als je een mooie prijs hebt gevonden kun je twee dingen doen. Je klikt door een boekt via de aanbieder die aangesloten is bij Skyscanner. Daarnaast kun je ook de desbetreffende vlucht opzoeken op een Nederlandse site. Wij raden je de tweede optie aan. Vaak is dit een paar tientjes duurder, maar zij zijn wel veel beter bereikbaar dan de aangesloten sites van Skyscanner. Vaak zijn de aangesloten websites van Skyscanner buitenlandse bedrijven met een duur buitenlands nummer. Niet erg handig als er een probleem is of als je een vraag hebt. Ons advies is daarom om altijd te boeken bij een betrouwbare Nederlandse aanbieden met goede klantenservice, zoals Vliegtickets.nl.

Kijk verder dan je neus lang is

Veel mensen kijken bij het zoeken naar tickets niet verder dan vliegen vanaf Amsterdam. Als je in het zuiden van Nederland woont, kun je ook kijken voor tickets vanaf Düsseldorf of Brussel. Vaak is dit niet veel verder rijden dan naar Amsterdam en zeker de prijzen vanaf Düsseldorf zijn meestal een stuk goedkoper. Bij sommige websites kun je ook klikken op ‘terug vanaf een andere bestemming’. Zo kun je eens proberen of het goedkoper is om terug of heen te vliegen op een andere luchthaven.

Wanneer boek je?

Last minute boeken kan goedkoop zijn, maar het blijft altijd een gok en het is zeker niet altijd de slimste optie. Zo vroeg mogelijk boeken is meestal het goedkoopst, maar je moet ook weer niet te vroeg boeken. De meeste vliegmaatschappijen bieden rond de tien maanden van te voren hun eerste vliegtickets aan. Als je heel vroeg gaat vergelijken kan het zijn dat nog niet alle vliegmaatschappijen hun prijzen hebben bepaald. De meest ideale tijd om vliegtickets te boeken is zeven maanden van te voren. Ga dus rond deze periode op zoek naar tickets en scoor de goedkoopste!

Back To Top