Backpacken in Midden-Amerika: dit moet je weten

Backpacken-Midden-Amerika-Reizenaanbieder

Backpacken in Midden-Amerika: dit moet je weten

Ga je backpacken in Midden-Amerika? Dan heb je vast een hele hoop vragen over hoe het zit met de veiligheid, vervoer, kosten, visums en reisroutes. In dit artikel vind je alle informatie over backpacken in Midden-Amerika.

Veiligheid

Laten we maar gelijk beginnen met de veiligheid. Want Midden-Amerika heeft het imago van een onveilige regio en zeker als je de overheid moet geloven. Gelukkig valt dit in werkelijkheid reuze mee en zijn er genoeg reizigers die zich hier geen moment onveilig voelen. Ja, je moet iets beter op je spullen letten en niet je tas ergens laten slingeren, maar het is niet zo dat je overal tien keer achterom moet kijken. Mensen zijn in Midden-Amerika erg behulpzaam, vriendelijk en vooral gastvrij. Ze willen maar al te graag laten zien hoe trots ze op hun land zijn.

Reizen met openbaar vervoer

In heel Midden-Amerika rijden de beroemde chickenbussen. Dit zijn afgedankte schoolbussen vanuit de Verenigde Staten die ze een leuk kleurtje hebben gegeven. De chickenbussen zijn spotgoedkoop en zijn alles behalve comfortabel. Als je geluk hebt, heb je een zitplek, maar die moet je waarschijnlijk delen met twee of drie andere volwassene terwijl die bank is bedoeld voor twee schoolkinderen. Een leuke ervaring is het wel en voor de kortere afstanden is het ideaal. Laat je dus zeker niet afschrikken.

Visums in Midden-Amerika

Nederlanders krijgen voor ieder land in Midden-Amerika een Visa on arrival. Dat wil zeggen dat je bij binnenkomst op het vliegveld een visum krijgt. Je hoeft dus vooraf niks te regelen. Wel kunnen ze bij de grensovergang vragen naar een uitreisticket. Dit is een vliegticket waarmee je kan bewijzen dat je het land weer gaat verlaten binnen de gestelde periode van het visum. Grote kans dat je zo’n vliegticket niet hebt wanneer je van plan bent om met de bus het land te verlaten. In dit geval is het handig om een nep ticket te maken. Vooral bij de grensovergang tussen Panama en Costa Rica kunnen ze vragen om een uitreisticket te laten zien. Backpackers maken daarom vaak gebruik van een nep ticket.

Taal

In alle landen van Midden-Amerika is de officiële taal Spaans. Met uitzondering van Belize, daar spreken ze namelijk Engels. Verder kunnen de meeste lokale mensen in Midden-Amerika weinig tot geen engels. Dus ben je van plan om lang te backpacken in Midden-Amerika? Dan kan het dus geen kwaad om een cursus Spaans te volgen. Vooral Guatemala is een populaire bestemming om goedkoop Spaans te leren. Heb je geen tijd of zin om Spaans te leren? Dan kom je er ook wel uit, maar het backpacken is gewoon een stukje makkelijker en leuker wanneer je jezelf duidelijk kunt maken.

Back To Top