Waarom niet naar Engeland in de zomer?

Waarom niet naar Engeland in de zomer?

In de zomervakantie gaan de meeste mensen lekker naar het strand. Daar schijnt de zon, is het lekker warm en kan je lekker zwemmen. Het Zuiden van Europa is daarom een populaire bestemming om de zomer door te brengen. Veel mensen vergeten alleen dat er nog meer landen in Europa zijn en dat er nog meer te zien is dan alleen zon en strand. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland. De zon schijnt daar natuurlijk niet zo vaak als in het Zuiden, maar er is ontzettend veel te zien. In deze blog staan een aantal redenen waarom Engeland minstens even leuk is als een badplaats aan de Côte d’azur.

Londen

Londen is een van de grootste steden van Europa en heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower Bridge en the London Eye. Het centrum is erg mooi en de Britse cultuur is er goed in te herkennen. Ook heeft Londen heel veel leuke en bijzondere winkels voor de winkelliefhebbers. Het is om deze redenen een aanrader om in de vakantie naar Engeland te gaan.

Lake District

Engeland heeft een aantal prachtige meren die zeker een bezoekje waard zijn. Het Lake District bestaat uit 16 meren die met heuvels omringd zijn. Per jaar komen hier maar liefst 16 miljoen bezoekers op af. Waarom zou u hier niet naar toe gaan? Het is zeker een kijkje waard.

Cornwall

Wie toch nog een beetje strand in zijn/haar vakantie wil toevoegen, moet een kijkje nemen bij Cornwall. Cornwall bestaat uit prachtige ruige stranden met hoge golven en zomerse temperaturen. Kynance Cove, Porthcurno beach en Fistral beach zijn een van de populairste stranden van Engeland, en daarom zeker de moeite waard.

Birmingham

Niet alleen Londen is een leuke stad voor bezienswaardigheden en winkels, maar ook Birmingham is een prachtige stad geworden. Vroeger werd Birmingham vooral gezien als saaie en lelijke industriestad, maar dit is zeker niet meer het geval. Birmingham wordt steeds populairder bij de toeristen. In Birmingham kun je goed winkelen en zeker ook goed uitgaan. Dus als je toch in Engeland bent, ga er zeker eens langs.

Zoals je ziet, is Engeland een prima locatie voor een vakantie, zo ook in de zomer. Het is ook nog eens voordelig dat het niet super ver rijden is, vergeleken met bijvoorbeeld Spanje. De zon schijnt misschien wat minder, maar ook in Engeland kan het gewoon twintig graden worden. Dus ik zeg: inpakken en wegwezen maar!

Back To Top