Dit is waarom je vandaag nog moet gaan backpacken!

reizenaanbieder backpacken

Dit is waarom je vandaag nog moet gaan backpacken!

Voor veel mensen klinkt het fenomeen backpacken een beetje ver weg. Ze gaan graag op vakantie en maken graag een reis, maar houden het liever bij een koffer en luxe hotels of resorts. Het klinkt misschien ook wel een beetje suf: je zit met allemaal mensen op een kamer in een hostel, deelt dezelfde badkamer en dan moet je ook nog eens hele dagen met zo’n zware backpack op je rug lopen terwijl je eigenlijk al bijna niks mee hebt genomen. Toch ben ik van mening dat iedereen minstens een keer in zijn of haar leven moet backpacken. Of je nou twee weken in Europa rondreist of dat je een half jaar in Azië bivakkeert. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder en wie weet zien we jou over een tijdje niet meer terug…

Zo vrij als een vogel

Het contrast met het dagelijks leven is misschien wel de grootste reden om te gaan backpacken. Je kunt tijdens het backpacken namelijk helemaal zelf weten wat je van dag tot dag gaat doen. Misschien ga je de ene dag wel een hele tocht maken en de andere dag lig je rustig op het strand. Vooral als je alleen gaat backpacken is het een heerlijk gevoel. Boek dan ook geen hotels of vluchten zodat je altijd nog langer op een plek kunt blijven als het je bevalt. 

Lekker sociaal

Juist omdat je zo flexibel reist zit je overal tussen medereizigers en locals. In hostels slaap en eet je samen met andere backpackers en in lokale cafés drink je een biertje met lokale jongeren. Je kunt op deze manier allerlei tips uitwisselen en je kunt natuurlijk ook afspreken eens samen op pad te gaan. Zo heb je misschien wel een gratis gids waarmee je ook nog eens kunt lachen.

Back to basic

Een rugzak laat niet veel ruimte voor veel elke dag schone kleding. Backpackers pakken vaak heel minimalistisch in. En eerlijk is eerlijk: dat is in het begin best even wennen, maar na een tijdje is het alleen maar super fijn. Je hoeft niet lang na te denken wat je aan moet doen, je last is lekker ligt en je hebt echt het gevoel dat je helemaal back to basic bent.

Het lokale leventje

Hoe lekker een goed hotels en een georganiseerde reis soms ook kan zijn, er gaat niks boven het echte lokale leven. Als je backpackt kom je veel in aanraking met de lokale bevolking. Je zit in stampvolle bussen naar dat ene leuke dorpje of je slaapt tijdens een lange trek bij mensen thuis. Je kunt op deze manier een kijkje nemen in het leven van iemand aan de andere kant van de wereld. Erg interessant en ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Dan pas zie je dat het westerse leventje waar wij in leven eigenlijk best wel verwend is.

Back To Top