Gevaren van Latijns Amerika

Gevaren van Latijns Amerika

Als je op reis gaat naar Zuid-Amerika zul je vaak horen dat het erg gevaarlijk is voor toeristen in veel plekken op dit continent. Dit is natuurlijk geen reden om niet naar dit geweldige continent op vakantie te gaan. Je moet echter wel altijd voorbereid zijn op de ‘worst case scenario’s’. Lees hieronder waar je op voorbereid moet zijn.

Persoonlijke gevaren

Ontvoeringen komen vaak voor in grotere steden. Hier komt altijd geweld bij kijken, om vervolgens onder dwang geld van de toerist af te troggelen. Taxi ontvoeringen komen vaak voor. Maak dan ook alleen gebruik van bekende taximaatschappijen zoals Uber. Ga daarnaast nooit alleen op pad als je bijvoorbeeld afgelegen plekken wil bezoeken. Neem een gids mee of doe mee aan een georganiseerde tour. Laat daarnaast merken dat je bekend bent met de omgeving. Loop niet starend naar de grond rond, maar kijk je medemensen aan. Je kunt zelfs staren, dit is daar niet onbeleefd. Criminelen zijn namelijk op zoek naar zoekende reizigers.

Diefstal

Diefstal is een groot probleem in Zuid-Amerika. Laat daarom altijd sieraden en kostbare spullen thuis of in het hotel. Draag je rugzak op je buik op drukke plekken, zoals een tram of metro. Draag geen grote bedragen geld mee. Neem daarentegen wel altijd geld mee. In het geval van een gewelddadige beroving moet je altijd iets kunnen afgeven. Verspreid pasjes en geld over verschillende zakken. Een laatste belangrijke tip, biedt nooit weerstand in een gewelddadige situatie. Ga niet de held uithangen, maar geef je spullen gewoon af.

Drugsproblemen

Veel reiziger proberen drugs in de Zuid-Amerikaanse landen vanwege het grote en goedkope aanbod. Behalve marihuana is het gebruiken en/of dragen van drugs in Zuid-Amerika verboden. Het kan je veel problemen met de politie opleveren, en geloof met, de politie in Zuid-Amerika is iets minder lief dan die in Nederland. Daarnaast kan het je ook in grote gezondheidsproblemen, aangezien de Zuid-Amerikaanse drugs veels sterker zijn dan wij kennen.

Back To Top