Waarom je moet gaan duiken in Egypte

Waarom je moet gaan duiken in Egypte

De mooie koralen, de hemels blauwe oceaan en de kleurrijke vissen. Het ontdekken van de onderwaterwereld is prachtig. Dat kan je aan iedereen vragen die ooit heeft gedoken. Er zijn echter heel erg veel plekken op de wereld waar je kan duiken, zelfs in Nederland. Maar ben je op zoek naar een van de mooiste duiklocaties in de buurt van Europa dan kom je toch al snel uit bij Egypte. Maar wat maakt duiken in Egypte nou eigenlijk zo mooi en uniek?

Verschillende duiklocaties

In Egypte zijn er erg veel verschillende duiklocaties die allemaal van hoge kwaliteit zijn. De bekendste locaties zijn Sharm el Sheikh, Hurghada en Dahab. Het is bij alle drie de locaties elke dag van het hele jaar prachtig weer met heel veel zon.  Het wordt nooit kouder dan 21 graden. Als je opzoek bent naar een groot all-inclusive hotel kun je het beste naar Sharm el Sheikh of Hurghada gaan. Het stikt daar van de all-inclusives en die liggen vaak direct tegen het strand aan. Je kan op deze manier gelijk van je hotelkamer naar het strand lopen en beginnen met duiken. De kust begint bij beide locaties ook redelijk ondiep. Hierdoor zijn het makkelijke plekken voor een iemand die voor het eerst wil gaan duiken. Als je opzoek bent naar een meer kleinschalige locatie kun je naar Dahab gaan. Je hebt daar een leuk stadje met hotels. Er zijn daar minder all-inclusives en er is gewoon een open strand. Dit komt omdat Dahab niet door projectontwikkelaars is ontstaan maar gewoon op natuurlijke wijze is uitgegroeid tot stad. Er zijn nog veel meer prachtige locaties en er zit voor ieder wat wils tussen.

Rode Zee

De eerste mooie duiklocaties in de buurt van Europa liggen toch echt in Egypte en dit komt door de Rode Zee. De enige andere zeeën in de buurt zijn de Middellandse Zee, de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Dit komt allemaal op het gebied van duiken niet in de buurt van de Rode Zee. De Rode Zee kenmerkt zichzelf door de prachtige kleuren van de koralen en de vissen. Dit wordt ook nog eens versterkt door het hele heldere water. Het aantal verschillende vissen en zoogdieren wat je kunt tegenkomen in de rode zee is ontelbaar. Je kan er letterlijk heel de kast van ‘Nemo’ tegenkomen. Er zijn clownvissen, schildpadden, dolfijnen en nog veel meer prachtige verschijnselen. Het spreekt voor zich dat elke duiker zich hier thuisvoelt.

Dus waar wacht je nog op. Pak je spullen en boek je prachtige duikreis naar egypte!

Back To Top