Dit zijn de goedkoopste bestemming in Europa

Eurpa-Goedkoopste-Landen-Reizenaanbieder

Dit zijn de goedkoopste bestemming in Europa

Op vakantie gaan kost geld. Natuurlijk wil iedereen zo min mogelijk geld uitgeven. Landen in Zuid-Amerika en Azië zijn dan wel goedkoop, maar een vliegticket kost vaak erg veel geld. Dan is de volgende logische optie Europa. Naar landen als Frankrijk of Duitsland gaan kost maar een paar tientjes, maar zijn vaak toch nog aan de prijzige kant. Wat veel mensen niet weten is dat er in Europa genoeg goedkope en toch mooie landen zijn. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van de 5 goedkoopste landen om op vakantie te gaan in Europa.

1. Hongarije

In de laatste jaren is Hongarije steeds populairder geworden onder toeristen. Met name onder Nederlandse toeristen. Dat is uiteraard met een reden. Hongarije heeft namelijk een paar mooie stranden waar je mooi onder de zon kan liggen. Ook is het er spotgoedkoop. Met name de horeca is heel betaalbaar. Uit eten gaan is hier dan ook vaak goedkoper dan zelf koken. Voor een hoofdgerecht betaal je een kleine 5 euro en overnachten is ook niet zo duur. Zo kost een nacht in een hotel je ongeveer een tientje.

2. Tsjechië

Tsjechië is een mooi land. Met name de hoofdstad Praag is erg charmant. Cultuur, Architectuur, super goedkope restaurants en de laagste bierprijs van Europa… Praag heeft het allemaal. In Tsjechië betaal je namelijk nog minder dan 50 cent voor een biertje. Naast het drukke Praag is heel Tsjechië heel erg rustig. Je kan er lekker ontspannen in de natuur en vissen.

3. Macedonië

Macedonië is een klein land dat grenst aan Griekenland en Albanië. In Macedonië zijn de inwoners niet erg gewend. Je zult dan ook vriendelijk ontvangen worden. De meest bezochte plek in Macedonië zijn Ohrid en Skopje. Je kan er goedkoop een auto huren en bezienswaardigheden bezoeken. De restaurants zijn vaak klein dus je proeft echt wat een local ook zou proeven. Het water is helder en het is zelfs zo schoon dat je er van kunt drinken!

4. Albanië

Alhoewel dit land grenst aan de populaire vakantiebestemming Griekenland is Albanië niet zo toeristisch. Albanië is een echte aanrader voor een spotgoedkope stedentrip een mooi land. Je komt er meestal geen Nederlanders tegen. De terrassen zijn daarom ook niet bomvol en er is eigenlijk altijd wel een plekje te vinden. Ook is het zeewater helderblauw en als het warm is is het water fijn om in te zwemmen. Aan de zee liggen geweldig mooie stranden waar je in de zomer heerlijk kunt vertoeven.

5. Litouwen

Litouwen is een glansrijk land dat nog niet echt ontdekt is door toeristen. Het land heeft dan ook een authentiek gevoel. Net zoals de andere landen kost het eten er niet veel. Maar Litouwen staat om nog iets bekend. Namelijk de kapper. Een bezoekje aan de kapper kost je hier dan ook maar vijf euro. Litouwen is ongeveer even groot als Nederland en België bij elkaar. Het land bestaat voor 90% uit bos en is erg dunbevolkt. Dus voor ieder wat wils.

Back To Top