De voor- en nadelen van een reis naar China

De voor- en nadelen van een reis naar China

Voor veel mensen is een reis naar China een echte droom. Het is een land waar we hier in Nederland nog maar weinig over weten. China is een communistisch land met ruim 1,3 miljard inwoners. Erg lang is er weinig bekend geweest over China en was het absoluut niet mogelijk om erheen te reizen. Nu dit wel mogelijk is willen veel mensen graag een kijk nemen in dit mysterieuze land. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een reis naar China? 

Voordelen:

Het grootste en misschien ook wel het bekendste voordeel van China is de Chinese Muur. De Chinese Muur is ruim 21.000 kilometer lang en was bedoeld om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen vijanden. Tegenwoordig is de Chinese Muur echter een indrukwekkende bezichtiging. De Chinese Muur is zelfs officieel uitgeroepen tot een van de 7 wereldwonderen. Dus als je altijd al een van de 7 wereldwonderen gezien wilde hebben is dit je kans. Een ander voordeel van het bezoeken van China is het indrukwekkende Terracottaleger. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van ruim 8000 terracotta soldaten die het graf van de eerste keizer van China aan het beschermen zijn. Het leger stamt uit het jaar 259 voor christus. Het is een erg indrukwekkende ervaring die je voor altijd bij zal blijven. De levensgrote terracotta soldaten zijn erg goed bewaard gebleven en hebben nog steeds erg veel details. 

Nadelen:

China is een enorm land en veel van de bezichtiging plaatsen liggen ver uit elkaar. Dit is een groot nadeel. Je gaat namelijk erg veel tijd kwijt raken aan het reizen naar deze plaatsen. Dit nadeel is wel op te lossen door van te voren een duidelijke en strakke planning te maken. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk tijd zal verliezen aan het reizen. Een ander nadeel aan China is de taalbarrière. We zijn tegenwoordig gewend om overal op de wereld met de engelse taal uit de voeten te kunnen. In China is dit echter niet het geval. China heeft erg lang helemaal gescheiden geleefd van de rest van de samenleving. Dit heeft ervoor gezorgt dat erg veel mensen nooit engels hebben gehad op school. De inwoners van China spreken dus erg slecht engels en communiceren zal dus lastig gaan.  

Back To Top