Hoe pak ik mijn koffer slim in?

Inpakken-Koffer-Reizenaanbieder

Hoe pak ik mijn koffer slim in?

Het is eindelijk zo ver je bent vrij van werk en je kan jezelf gaan voorbereiden op je vakantie. Bij een vakantie komt veel voorbereiding kijken, een van de belangrijkste dingen is het inpakken van je koffer. Het inpakken van je koffer kost vaak toch meer tijd dan verwacht, Je wil hier je tijd voor nemen, want je zal maar iets belangrijks vergeten, zoals je paspoort. Het liefst neem je zoveel mogelijk spullen mee op vakantie, maar je kan simpelweg niet alles meenemen. Je zal je koffer dus slim moeten inpakken, maar hoe kan ik dit het beste doen? In dit blog lees je verschillende tips voor het inpakken van je koffer. 

Tip 1: maak een inpaklijst

De eerste tip voor het inpakken van je koffer is het maken van een inpaklijst. Door het maken van een inpaklijst, heb je duidelijk voor jezelf op papier wat je mee moet nemen en vergeet je niet zo snel iets. Ook voorkom je door het maken van een inpaklijst dat je meer spullen meeneemt dan je daadwerkelijk nodig hebt. Zonder inpaklijst neem je meer mee wat je niet nodig hebt en vergeet je belangrijke spullen. Het maken van een inpaklijst is super handig om te doen!

Tip 2: slim inpakken van je koffer

De tweede tip is vooral handig voor het netjes houden van je koffer. Veel mensen leven op vakantie uit zijn/haar koffer. Hier is zeker niets mis mee, maar erg onhandig als heel je koffer overhoop ligt. Dit kun je voorkomen door de spullen die belangrijk zijn en je het meeste gebruikt bovenop in je koffer te leggen zoals Je toilettas en bril. Je extra kleding zul je waarschijnlijk niet meteen of helemaal niet nodig hebben. Deze spullen kun je beter onderaan leggen. Op deze manier kun je voorkomen dat je koffer na een al overhoop is gehaald. 

Tip 3: neem niet teveel schoenen mee

De derde tip, neem niet teveel schoenen mee. Je bent misschien al snel geneigd om 5 paar schoenen mee te nemen, maar schoenen nemen erg veel ruimte in beslag en je zult ze waarschijnlijk niet allemaal nodig hebben. Bepaal op basis van de soort vakantie die je hebt wat voor schoenen je nodig hebt. Als je voor een actieve vakantie gaat, zul je geen hakken nodig hebben. Vaak heb je aan drie paar schoenen voldoende voor een actieve vakantie. Neem een paar wandelschoenen, sneakers en slippers mee. Je hebt voor iedere activiteit een paar schoenen bij en houdt ook nog eens meer ruimte over. 

Een extra tip om nog meer ruimte besparen, is het opvullen van de ruimte in je schoenen. In je schoenen heb je lege ruimtes, waar je makkelijk spullen in kwijt kan. Denk bijvoorbeeld aan sokken of ondergoed. Hierdoor kun je wat meer spullen meenemen.

Back To Top