Vakantie op Santorini: echt een aanrader!

Vakantie op Santorini: echt een aanrader!

Wie kent het niet? Santorini. Het eiland dat bekend staat om de witte gebouwen met blauwe daken. De foto’s op internet zijn echt prachtig, maar ook in werkelijkheid is het een pareltje. Je kunt natuurlijk je hele vakantie op Santorini doorbrengen, maar ook een paar dagen of zelfs een dagtocht is mogelijk. Er is genoeg moois te zien. 

Geschiedenis over het eiland

Santorini is een echt vulkaaneiland. Vroeger was het helemaal rond, maar door een grote uitbarsting is het eiland verdeeld geraakt. Tegenwoordig kun je de vorm van het eiland vergelijken met een croissant of halve maan. Om het hoofdeiland heen liggen een aantal kleine onbewoonde eilandjes, deze mag je wel bezoeken. De vulkaan is nog steeds actief, maar momenteel in slaapstand.

Inwoners

Er wonen ongeveer 15.000 mensen op het ‘witte’ eiland. Daarentegen komen er in het hoogseizoen soms wel 1.000.000 toeristen per dag. Het eiland is dan ook helemaal ingericht op toerisme. Veel restaurants, souvenirwinkels en grote hotels die deels ondergronds zijn gebouwd, ook wel ‘cavehotels’ genoemd. Alle gebouwen die je ziet op Santorini zijn wit, maar ze hebben niet allemaal een blauw dak zoals vele mensen denken. Dat zit namelijk zo: alleen kerken mogen een blauw dak hebben. Die zijn er wel veel, want het is heel normaal als familie om een privé kerkje te hebben. 

Dagtocht maken naar Santorini

Verblijf je niet op Santorini, maar op een van de andere Griekse eilanden? Dan kun je een geheel georganiseerde excursie naar Santorini maken of je gaat zelf op pad. Wanneer je een excursie boekt, wordt je met de veerboot naar het eiland gebracht. In de haven word je opgehaald met een bus die je naar de hotspots brengt. 

Hotspot 1: Oia

Het programma start meestal in Oia. Een dorpje met kleine gezellige straatjes, waar je het postcard plekje kunt bezoeken: de plek met uitzicht op de kerk met drie blauwe koepels. 

Hotspot 2: Fira

Daarna gaat de reis verder naar de hoofdstad: Fira. Een leuk stadje met souvenirwinkeltjes, echte Griekse restaurants en gewoon een lekkere vakantiesfeer. Bijna overal waar je loopt heb je uitzicht op het mooie blauwe water. 

Hotspot 3: het strand

Als laatste gaat de dagtocht meestal nog langs het strand. Stranden in Santorini zijn niet de mooiste die je ooit hebt gezien, maar wel apart. Je hebt er namelijk zwart zand! Dit komt omdat het een vulkaaneiland is. 

Kosten dagtocht

De kosten van een geheel georganiseerde dagtocht naar Santorini liggen ongeveer tussen de 100 en 150 euro. Je kunt dan rekenen op een transfer naar de haven, de reis met de boot, eten op de boot, vervoer op Santorini en een enthousiaste gids. Het is het geld zeker waard.

Back To Top