Dé wijnvakanties van het jaar

Dé wijnvakanties van het jaar

Als je houdt van wijn, is het wellicht een logische beslissing om je vakantie om wijn te laten draaien. Hieronder vind je een aantal vakantie-aanraders voor wijnliefhebbers.

Stellenbosch

Stellenbosch ligt in Zuid-Afrika, dichtbij Kaapstad. Je kunt hier een geweldige wijntour doen langs luxueuze wijnhuizen. Tevens worden wijnproeverijen aangeboden in combinatie met chocolade. Wat heeft een mens nog meer nodig in het leven? (Niets dus)

Napa Valley

Napa Valley is gelegen in de Amerikaanse staat Californië. Als je aan wijn denkt, zul je niet direct een link leggen met de VS. Echter komt best veel wijn uit Californië en stiekem is het een heel belangrijke wijnstreek in de wereld. In het bergachtige landschap, liggen megagrote wijnvelden.

Toscane

Toscane is ook wel bekend van de Nederlandse serie ‘Toscane’, maar dat ging meer over pizzabezorging in Nederland. Waar Toscane vooral groot in is, is het produceren van wijn. De beroemde Chianti komt er vandaan, maar dat is lang niet de enige soort en regio. 

Saint-Émilion

Als je aan Frankrijk denkt, is het eerste waaraan je denkt waarschijnlijk wijn. Saint-Émilion is gelegen in de beroemde wijnstreek Bordeaux. Het is een van de oudste wijnstreken ter wereld 

Porto

Een wijn die in de regio van Porto wordt geproduceerd port. Porto is een stad in het noorden van Portugal. Je kunt er een ontzettend leuke stedentrip doen en alle porthuizen langs gaan. Twee van de beste porthuizen zijn die van Taylor’s en Calèm zijn echt aanraders. Deze liggen iets verder verwijderd van het centrum dan andere, maar zijn de moeite waard om te bezoeken. Port is misschien geen wijn die je elke week drinkt, maar gedurende je hele stedentrip zal hij heerlijk smaken.

Boedapest

Nog een stedentriptip, waarbij wijn centraal kan staan is in Boedapest. Voor sommige mensen is het misschien een verrassing, maar Hongarije is een heus wijnland. Naast de hoofdstad Boedapest, bevinden zich in Hongarije veel andere wijnregio’s die de moeite waard zijn om te bezoeken. In Boedapest kun je vinotheken, wijnfestivals en “the House of Hungarian Wines” bezoeken. Als je een wijngaard wilt bezoeken, ga je naar de regio rondom het Balatonmeer. Dit is niet te ver verwijderd van Boedapest.

Welke bestemming moet je nu kiezen? Heb je een groot vakantiebudget? Dan kun je naar Californië of Zuid-Afrika gaan. De meest low-budget optie is Boedapest. Dit is ook een top idee als je een stad wilt bezoeken, net als Porto. Wil je liever naar het platteland? Dan kun je kiezen voor de andere bestemmingen. 
Wil je voordat je op vakantie gaat, meer te weten komen over wijn? Doe dan een wijncursus in Amsterdam, Utrecht of Den Haag bij Wijncursus.nl.

Back To Top