5 dingen die je moet weten voordat je naar Colombia reist

Reizenaanbieder-Wat-Je-Moet-Weten

5 dingen die je moet weten voordat je naar Colombia reist

Reizen door Colombia is puur genieten. Dat zeggen we van meer landen, maar Colombia staat zeker hoog op het lijstje van reisbestemmingen. Bij Colombia dachten mensen vroeger vaak alleen aan cocaïne kartels en burgeroorlogen, maar tegenwoordig hoor je hele andere verhalen. Verhalen over uitgestrekte stranden, hippe steden vol kunst en de vriendelijke locals die je maar wat te graag willen laten zien wat voor moois hun land te bieden heeft. Colombia is daardoor hard op weg om de meest geliefde bestemming in Zuid-Amerika te worden. Het land was nog nooit zo veilig om te bereizen en daarom is het nu het perfecte moment om te gaan. Wacht dus niet te lang want dit geheim zal zich snel verspreiden. Er zijn natuurlijk wel een paar dingen die je moet weten voordat je in het vliegtuig stapt. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Binnenlandse vluchten zijn super cheap

Colombia is ontzettend groot en je zal daarom wel denken dat je vele uren door zult brengen in de bus of trein. Maar dit valt reuze mee doordat de binnenlandse vluchten mega goedkoop zijn. Met Viva Air of Easyfly vlieg je voor een paar tientjes naar de andere kant van Colombia en zo bespaar je heel wat uurtjes in de bus of trein. Daarnaast kun je voor een vliegticket het beste kijken op de site van de vliegmaatschappij zelf. Dit is negen van de tien keer namelijk net even goedkoper.

2. Toeristen betalen geen IVA (BTW)

Goed om te weten is ook dat je in Colombia geen BTW hoeft te betalen als toerist. Een uitzondering hierop is de BTW op eten en drinken. Maar wanneer je bijvoorbeeld een hotel wil boeken staat er altijd bij dat er nog 19% BTW te voldoen is bij het hotel. Echter geldt dit alleen voor locals dus kan je dit negeren. In hotels zullen ze dit dus ook bijna nooit in rekening brengen. Doen ze dat wel, dan kan je ze erop wijzen dat dit niet nodig is.

3. Je hoeft niet persé Spaans te spreken

Het is een feit dat heel weinig Colombianen Engels spreken en het is natuurlijk jammer wanneer een lieve taxichauffeur enthousiast een praatje met je wilt maken en jij er niets van begrijpt. Reizen door Colombia wordt er zeker makkelijker en leuker van als je wel Spaans spreekt maar het niet zeker niet perse nodig. Wij spreken amper Spaans en hebben ons altijd makkelijk kunnen redden. Download wel even een offline vertalings app voor als je er echt niet kan lezen op een menukaart. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Reizen door Colombia is veilig

Colombia heeft nog steeds de stempel als onveilig terwijl er in een heel groot deel van het land niks aan de hand is. Tijdens je reis zul je je eigenlijk geen enkel moment onveilig voelen. Sommige gebieden zijn nog enigszins onveilig, maar dit zijn bestemmingen waar je als reiziger niet komt. De bestemmingen van onze reisroute zijn sowieso veilig. Dat wil niet zeggen dat je niets kan overkomen want laten we eerlijk zijn, ook in Parijs of Amsterdam kan je iets gebeuren. Je moet je tijdens de reis daarom zeker niet te veel bezig zijn met de risico’s. Gewoon lekker genieten!

Back To Top