Dit zijn de veiligste reis bestemmingen van de wereld

Bestemming-Veilig-Reizenaanbieder

Dit zijn de veiligste reis bestemmingen van de wereld

Ben jij een echte traveler, maar houden bepaalde veiligheidsrisico’s je tegen om een bepaald land te bezoeken? Of zijn het vooral je ouders of vriend die zich zorgen maken over of je tijdens je reis iets overkomt? Dan is dit lijstje zeker iets voor jou! De volgende landen zijn namelijk de veiligste bestemmingen op gebied van misdaad, natuurrampen, gezondheid en terrorisme.

IJsland

Op het gebied van zowel misdaad als natuurgeweld komt IJsland het beste uit de test. In de afgelopen negentien jaar zijn er namelijk 36 mensen door geweld op dit eiland omgekomen. Tragisch natuurlijk, maar statistisch gezien betekent dat een gemiddelde van slechts twee moorden per jaar waardoor IJsland het meest vredige land van de wereld is. Ook op het gebied van natuurrampen is IJsland een veilige bestemming. Ondanks de gemiddeld 500 aardbevingen per week en een aantal actieve vulkanen op het eiland is de kans op natuurgeweld erg klein. Waar je op IJsland vooral rekening mee moet houden zijn de zware weersomstandigheden en de soms gevaarlijke landschappen. Maar laten we heel eerlijk zijn, je enkel breken in door een onverwachts heuveltje kan je ook thuis overkomen.

Verenigde Arabische Emiraten

Op het gebied van misdaad en criminaliteit zijn de Verenigde Arabische Emiraten even veilig als IJsland. Ze staan dan ook op een gedeelde eerste plaats. Ook qua natuurgeweld doet de glamour zandbak het goed, de kans op aardbevingen en andere ellende is hier relatief klein. Barbados is overigens de veiligste bestemming op het gebied van natuurgeweld. De kans is daar namelijk erg klein om in een verwoestende storm of erger terecht te komen.

Singapore

Na IJsland en de Verenigde Arabische Emiraten is de kans op misdaad en criminaliteit in Singapore het laagst. Ook is de kans op natuurgeweld hier klein. Wel wordt er gewaarschuwd voor het Dengue virus, wat Singapore op het gebied van gezondheid minder goed doet scoren. Toch is een reisje naar dit veelzijdige land hartstikke aan te raden.

Spanje

Bij de volgende veilige bestemming houden we het iets dichter bij huis. Deze populaire vakantiebestemming, bekend om het lekkere eten, de heerlijke wijnen en de diverse cultuur, is ook nog eens bijzonder veilig op het gebied van criminaliteit. Ook is de kans op natuurgeweld in Spanje niet erg groot en zit je er qua gezondheidsrisico’s wel goed.

Back To Top