The City That Never Sleeps

reizenaanbieder new york

The City That Never Sleeps

New York, veel mensen dromen ervan om deze stad een keer te bezoeken. The Empire State Building, Time Square, the Brooklyn Bridge en the Statue of Liberty. Veel te zien in The City That Never Sleeps, maar daar zit dan ook een hoog prijskaartje aan. Daarom hebben wij de beste budget tips op een rijtje gezet. Want ja, New York on a budget is zeker mogelijk!

Van JFK airport naar de city

Er zijn verschillende manieren om vanaf JFK airport naar het centrum te komen. De duurste optie is een taxi. Om naar Manhattan te komen zul je ongeveer tussen de 50 en 80 dollar kwijt zijn. Je kunt ook een zogeheten shared van boeken op de airport. Doordat de van ook andere mensen af moet zetten, doe je er dan ongeveer 1,5 uur over. Dit kost 22 dollar per persoon. De goedkoopste optie is het openbaar vervoer. Je neemt eerst een trein naar Jamaica of Howard Beach station, dit kost 5 dollar. Op dit station kan je gelijk een weekpas voor de metro kopen. Dit kost je 30 dollar. Hiermee kun je een week lang onbeperkt met de metro reizen. Vanaf Jamaica of Howard Beach station pak je de metrolijn A of E naar Manhattan. De metro is ook nog eens het snelste vervoersmiddel in New York. Het is even puzzelen aan het begin, maar als je het eenmaal doorhebt is het de beste manier.

Verblijf in hostels

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de grote hotels te verblijven, maar als je niet al te veel geld te besteden hebt is dit niet het beste idee. Airbnb of een hostel is daarom de perfecte oplossing. Voor een lage prijs slaap je dan vaak in een kamer met gedeelde badkamer, woonkamer en keuken. Ook nog eens leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Food

Wanneer je in New York bent vliegen de restaurants je om de oren. Je kunt er niet omheen en het water loopt je al in de mond als je in sommige restaurants naar binnen kijkt. Ook hierin verschillen de prijs categorieën nogal. De 1 dollar pizza slices en bagels zijn natuurlijk de goedkoopste opties om te eten als lunch of avondeten. Zelf koken in je hostel kan ook een ideale optie zijn. Daarnaast staan op Groupon vaak hoge kortingen voor restaurants door heel New York heen. Je kunt het dus eigenlijk zo duur maken als je zelf wil.

Zo veel te doen

In New York is er genoeg te doen om je weken te vermaken. Daarom is het altijd goed om dingen die wil zien of doen op te schrijven. Ook op activiteiten kun je veel geld besparen. Wist je bijvoorbeeld dat veel musea gratis zijn op vrijdagmiddag? Lees je daarom van te voren altijd even in. New York biedt ook een citypas aan. Voor deze pas bepaal je een bepaald bedrag, met deze pas kun je een bepaald aantal activiteiten doen waarmee je korting krijgt. Naast dit heb je natuurlijk ook genoeg dingen te doen in de stad die gratis zijn. Den aan een wandeling in Central Park, je ogen uitkijken op Times Square of waan je door het waanzinnige Brooklyn. En wil je graag een Broadway musical bezoeken? Check dan het bord naast de beroemde rode trap op Times Square. Hier worden last minute kaarten aangeboden voor musicals op dezelfde dag.

Back To Top